Nieuws

Nieuw chatplatform van Amazon neemt het op tegen Microsoft Skype for Business

Amazon mengt zich de strijd rond zakelijke, online communicatie: vandaag lanceert het bedrijf Amazon Chime, een gloednieuw chat- en videoplatform.

 
Amazon Chime leunt misschien nog het dichtst aan bij Microsofts Skype for Business. Op het platform is het mogelijk om chat- en videogesprekken te houden met meerdere deelnemers, waarbij de gesprekspartners documenten of hun scherm kunnen delen. Wat het platform bijzonder maakt, zegt Amazon, is dat het instaat voor “frustratie-vrije meetings”. Zo is er geen code nodig om in te loggen in een videoconferentie, en worden alle deelnemers tegelijkertijd getoond zodat het duidelijk is wie bijvoorbeeld te dicht bij de microfoon typt of wie afwezig is.
 

 
Het chatplatform is beschikbaar in een gratis basisversie, waarbij het mogelijk is om maximaal met twee personen tegelijkertijd te communiceren. Het Plus- en Pro-programma bevatten meer features, zoals het schermdelen en persoonlijke meeting-url’s, en kosten 2,5 en 15 dollar per gebruiker. De app is daarnaast ook in een mobiele versie te verkrijgen, voor Android en iOS.
[related_article id=”167688″] Met Amazon Chime zet Amazon een stapje verder in de SaaS-sector en biedt het een directe concurrent voor zakelijke chat-apps zoals Microsoft Skype, maar ook bijvoorbeeld Slack of Cisco Spark. Volgens Amazon zelf zou het platform slechts een derde kosten van wat “traditionele oplossingen” vragen.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169612/amazon-voorlopige-winnaar-van-strijd-om-de-cloud/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business