Nieuws

Onthulde Google per ongeluk nieuwe videoconferentie-app?

Het lijkt erop dat Google binnenkort een nieuwe videochat-dienst voor bedrijven lanceert. De app Meet zou videoconferenties tot dertig deelnemers toelaten.

 
Gisteren werd een nieuwe aanwinst in Google’s zakelijke app-verzameling opgemerkt. In de Apple App Store verscheen een applicatie met de naam ‘Meet by Google Hangouts’, die sindsdien offline werd gehaald. Computerworld kon echter enkele screenshots bemachtigen waaruit blijkt dat Meet de vorm aanneemt van een nieuwe videochat-applicatie, die zich specifiek richt op bedrijven.

Meetings met 30 deelnemers

De app werd ontwikkeld met het oog op HD-videogesprekken, en doet in dat opzicht denken aan Google’s bestaande videochat-app Google Hangouts. Het grote verschil tussen de twee lijkt voorlopig te zijn dat Meet mikt op een zakelijk doelpubliek, en dat de dienst videogesprekken mogelijk maakt tot dertig deelnemers, terwijl Hangouts slechts tien deelnemers toelaat.
 

Bron: Computerworld
 
Meet is geïntegreerd met G Suite, zodat deelnemers meetings kunnen plannen vanaf zowel Google Calendar en Gmail. Bovendien ondersteunt de dienst een ‘dial-in’-nummer, zodat gebruikers ook vanaf de telefoon een gesprek kunnen bijwonen.
 
Een webpagina die moet dienen als startpunt om meetings te vervoegen, is nog steeds online. De website maakt niet veel meer bekend over dienst, maar lijkt te fungeren als een landingpage voor deelnemers die een uitnodiging hebben gekregen voor geplande conferenties. Het is er voorlopig niet mogelijk om een meeting te starten.

Gelekt?

 
Sinds de ontdekking van de app werden alle verwijzingen in de App Store verwijderd en heeft Google nog niet publiekelijk gereageerd op het nieuws, waardoor wordt gespeculeerd dat de applicatie per ongeluk te vroeg online werd gezwierd. Het is aannemelijk dat de officiële introductie gepland stond – en nog steeds door zal gaan – op de jaarlijkse conferentie I/O, dat volgende week al plaatsvindt in San Francisco.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169677/chatplatform-amazon-chime-microsoft-skype/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business