Nieuws

Google onthult prijs en lanceringsdatum van digitaal whiteboard

Google's gigantische 4K-scherm moet vergaderen - van eender welke locatie - en "realtime collaboration" in de cloud vereenvoudigen.

 
Ook Google werpt zich in de recent losgebarsten race van het slimme whiteboard. Eind vorig jaar kondigde het de Jamboard aan, een 55 inchscherm met HD-camera en een ingebouwde Chromecast. Nu wordt er meer informatie bekendgemaakt over het toestel, waaronder een richtprijs.
 
Zelf noemt Google het bord de nieuwste toevoeging aan de G Suite. Net zoals andere digitale whiteboards, zoals Microsoft Surface Hub en Cisco Spark Board, wilt de Jamboard een centrale rol spelen in vergaderingen, videoconferenties en presentaties. Het scherm moet werknemers de tools bieden om van op afstand deel te nemen aan meetings, en staat toe om interactief te vergaderen waarbij deelnemers bijvoorbeeld mee kunnen schetsen via hun tablet of laptop. Het G Suite-pakket is geïntegreerd op de Jamboard, en documenten worden zowel lokaal als in de cloud opgeslagen.

Elke Jamboard wordt geleverd met twee pennen en een extra instrument dat fungeert als een digitale bordveger. Opvallend is de staander met wieltjes waarop het bord gemonteerd is; in tegenstelling tot andere digitale whiteboards kan je het toestel naar de gewenste ruimte rollen.
 
De Jamboard is momenteel nog niet verkrijgbaar, maar zou in mei van dit jaar gelanceerd worden in de Verenigde Staten. De prijs wordt daar geraamd op 4.999 dollar, plus een jaarlijkse beheerkost van 600 dollar. Daarmee komt de Jamboard in de vaarwaters van de Spark Board, die zo’n 4.990 dollar kost, en blijft de Surface Hub de duurste optie van het trio, met een scherm van 8.000 euro en één van ruim 20.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business