Nieuws

Vermaard AI-expert Andrew Ng stapt op bij Baidu

Een van de meest gevierde AI-experten is op zoek naar een baan. Andrew Ng verlaat het Chinese Baidu en trekt naar nieuwe oorden.

 
Andrew Ng kondigde zijn vertrek in een blogpost aan. Sinds 2014 werkt de expert bij de Chinese zoekmachine-gigant Baidu, waar hij dus bijna drie jaar bleef. In het bedrijf was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van artificiële intelligentie-toepassingen. Zo stond hij aan het hoofd van diverse projecten rond AI in zoekopdrachten, advertenties en veiligheid, en experimenteerde zijn teams met autonome wagens en ‘conversational computing’. De reden waarom Ng een punt zet achter zijn loopbaan bij Baidu is niet bekend, hoewel Ng laat weten dat hij ernaar uitkijkt om “te blijven werken naar de AI-transformatie van onze maatschappij”.
 
Ng behoort tot de wereldwijde top van AI-experten en is dus een gewilde aanwinst voor wellicht een groot deel van bedrijven, zowel binnen als buiten de technologische sector. Hij bewees zijn waarde aanvankelijk bij Google toen hij daar onder andere het Google Brain oprichtte en leidde; het onderzoeksteam dat verantwoordelijk was voor het slimme algoritme dat kon afleiden hoe een kat eruitzag aan de hand van talloze YouTube-video’s. Het lijkt erop dat de expert bovendien voorlopig geen job klaar heeft staan en zijn opties openhoudt. “Ik zal mijn werk om deze belangrijke maatschappelijke verandering te begeleiden, voortzetten. Behalve het transformeren van grote bedrijven om AI te gebruiken, zijn er ook veel mogelijkheden in het ondernemerschap, en verder AI-onderzoek,” schrijft Ng.
 
Midden in de woedende talentenoorlog rond nieuwe technologieën als artificiële intelligentie, komt het verlies van een expert als Ng ongetwijfeld als ongelegen voor Baidu. Zijn vertrek liet al sporen na op de aandelen, die zo’n 2,7 procent in prijs daalden nadat het nieuws bekend raakte.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169378/waarom-je-bedrijf-een-chief-ai-officer-nodig-heeft/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business