Nieuws

Facebook plant gratis versie van zakelijk netwerk

Facebook test een gratis versie van zijn zakelijke netwerk, Workplace. Tot nu toe was het netwerk enkel beschikbaar tegen een maandelijkse abonnementskost.

 
Het nieuws werd bekendgemaakt door Facebook-productmanager Simon Cross. Hij vertelde tegen CNBC dat Facebook mikt op een instapklare versie van het sociale netwerk Workplace voor kleine bedrijven.
“Niet elk bedrijf wil een volledige enterprise-deployment doorlopen en niet elk bedrijf kan betalen voor Workplace. Klanten wilden een makkelijkere manier om zich in te schrijven voor Workplace en een versie van het product dat werkt voor kleinere bedrijven, over verschillende verticals, in verschillende delen van de wereld.”

Standard-versie

Daarom is Workplace binnenkort ook in een gratis variant beschikbaar. Op dit moment vraagt Facebook Workplace nog maandelijks drie dollar per gebruiker op het netwerk, of 2 dollar indien er meer dan 1.000 gebruikers actief zijn. Die betalende tier gaat vanaf nu door het leven als de ‘Premium’-versie, terwijl de gratis editie ‘Standard’ wordt gedoopt.
 
Standard is vrij gelijkaardig aan de huidige versie, alleen zullen de gebruikers het met enkele features minder moeten doen, zoals ondersteuning voor administrators, integratie met G Suite of de single-sign-on-functie. De gratis variant wordt nu nog op kleine schaal getest; wanneer die verder wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Bekend en gratis

Facebook Workplace werd voor het eerst voorgesteld op het einde van 2016. Met het zakelijke netwerk wil Facebook een zakelijke oplossing bieden om samen te werken en te communiceren op een vertrouwd platform. Die bekendheid, gecombineerd met een gratis variant, kan Facebook een voetje voor geven op concurrenten zoals Microsoft Yammer of Slack, hoewel het sociale medium dan nog wel af moet geraken van hun reputatie als louter een vrijetijdsmedium.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/169644/facebook-workplace-zo-werkt-facebooks-zakelijke-platform/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business