Amazon zoekt ruim duizend nieuwe magazijnruimtes in Europa voor zijn Prime-dienst van waaruit grote steden in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië beleverd kunnen worden.


Amazon Prime werd enkele jaren geleden voor het eerst geïntroduceerd in Europa. De dienst biedt klanten voordelen zoals een extra snelle levering, video- en muziekstreaming en andere voordelen voor een maandelijkse abonnementskost. De retailketen is nu op zoek naar 1.300 lokale magazijnen om abonnees eenvoudiger te kunnen bedienen: volgens The Telegraph wil Amazon vooral de populairste producten dichtbij klanten in grote steden hebben.

Sneller bezorgen

Met een distributiecentrum aan de rand van de stad zijn die artikelen snel bezorgd. In sommige Europese steden, waaronder Groot-Brittannië, is dan ook de ‘one hour delivery’dienst Prime Now een optie, waarbij klanten hun bestelling al na één uur aan de deur krijgen.

De lokale Europese magazijnen zijn de volgende stap in Amazon’s ideaalplaatje van een mondiaal bezorgnetwerk dat concurreert met DHL, UPS of FedEx. De Amerikaanse gigant had het vorig jaar over one-click-ship voor handelaars die zich aansluiten bij het ‘Fulfilment by Amazon’-programma.


Belgische afhaalpunten

In België is Amazon Prime en Prime Now voorlopig niet beschikbaar. Wel rolde Amazon vorig jaar in verschillende Europese landen een netwerk van afhaalpunten uit, in samenwerking met koeriersdienst DPD. In België zijn meer dan zevenhonderd afhaallocaties te vinden.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167008/amazon-de-lokt-belgische-klanten-met-vertaalde-website/