Nieuws

Apple maakt Microsoft Office-tegenhanger gratis

Gebruikers en bedrijven kunnen voortaan alle iWork-apps kosteloos downloaden in de App Store. Apple vraagt geen cent meer voor de apps.

 
Apple bood al jaren zijn eigen kantoorsoftware aan: een tekstverwerker, rekenblad-app en een applicatie om dia-presentaties te maken, verzameld onder de noemer iWork. De software wordt nu gratis gemaakt voor elke gebruiker.
 
Voorheen kostten de apps bijna 20 euro voor de desktopversies, terwijl je voor de mobiele versies bijna 10 euro neertelde. Gebruikers die een iPad of Mac aanschaften, kregen de software er echter gratis bij. Nu meent MacRumors dat zelfs die aankoop niet meer nodig is. Zij meldden dat de App Store de apps nu gratis aanbiedt voor elke gebruiker. Niet alleen de totale iWork-suite, bestaande uit Pages, Numbers en Keynote, maar ook de muziek- en videobewerker – GarageBand en iMovie – worden zonder meerkost beschikbaar gemaakt.
 
Voor bedrijven wordt het eenvoudiger om de software te downloaden voor meerdere gebruikers. Zij kunnen de apps gratis downloaden via Apple Volume Purchase Store, en dan verspreiden op de toestellen binnen het bedrijf via de Apple Configurator of hun eigen MDM-oplossing, volgens een nota van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business