Nieuws

Dropbox Paper vervangt Hackpad met eigenste Dropbox Paper

Dropbox zegt de oude collaboration-app Hackpad vaarwel, en migreert de documenten van gebruikers naar het nieuwe Dropbox Paper.

 
Op 19 juli trekt Dropbox de stekker uit Hackpad. Het collaboratie-platform liet onder meer toe om nota’s te nemen en online documenten te bewerken met meerdere gebruikers, maar wordt binnenkort aan de kant geschoven. Gebruikers worden doorverwezen naar het vergelijkbare Dropbox Paper.
 
Hackpad werd in 2014 door Dropbox overgenomen, en is sinds 2015 een opensource-app, wat betekent dat de code voor iedereen toegankelijk werd gemaakt. Volgens Hackpad-oprichter Igor Kofman is er weinig verschil tussen Hackpad en Dropbox Paper. “Paper neemt veel van Hackpads beste functies – zoals instant collaboration, opmerkingen, en realtime bewerken – en voegt er vele aan toe, waaronder bijkomende security-functies, snellere zoekacties en meer zichtbaarheid voor teams.”
 
Documenten op Hackpad worden op 19 juli automatisch overgezet naar Dropbox Paper, tenzij de gebruiker voor een opt-out kiest. Het is ook mogelijk om documenten vóór die datum te exporteren als een zip-bestand of over te zetten naar Paper via de importeertool, aldus het bericht van op de homepage van Hackpad.
 
Het nieuws doet denken aan het lot van Wunderlist, een to-do-app die enkele jaren geleden door Microsoft werd overgenomen en binnenkort wordt vervangen door Microsofts eigen creatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business