Verizon verkoopt cloudbusiness aan IBM

De cloudsector heeft een concurrent minder: Verizon verhandelt zijn eigen cloud en concentreert zich voornamelijk nog op het verstrekken van diensten.

 
De Amerikaanse telecomgigant maakt bekend dat het zijn cloudbusiness en managed-hosting-tak verkoopt aan IBM. Wat er voor de branche wordt betaald, is niet bekend.
 
De deal betekent vooral dat Verizon zich zo goed als terugtrekt uit de cloudsector. In 2016 werd al duidelijk dat het bedrijf zijn publieke clouddiensten op de markt gooide: 29 van Verizons eigen datacenters werden verkocht aan het Amerikaanse Equinix voor ruim 3 miljard dollar, waarna enkel diensten in de privécloud overbleven. Nu ook die business van de hand wordt gedaan, maakt Verizon volledig komaf met de eigen cloud.
 
Desondanks zegt het telecombedrijf de cloudsector niet vaarwel. Verizon kondigt aan om samen te werken met IBM aan een aantal “strategische initiatieven” rond netwerken en clouddiensten. Daarmee wilt het zich vooral concentreren op het verstrekken van services: “Ons doel is om een van ’s werelds leidende managed-services-providers te worden, gesteund door een ecosysteem van optimale technologie-oplossingen van Verizon en een netwerk van andere leidende providers.”
 
De bitse concurrentiestrijd in de cloud eiste al meerdere slachtoffers. Ook kleinere cloudspelers als VMware en Cisco opteerden al om (delen van) de eigen cloud op te geven en zich te richten op het aanbieden van clouddiensten.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/170027/petabytes-migreren-naar-de-cloud-zo-doet-amazon-het/

businesscloudIBMmanaged hostingverizon

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals