Dit zijn de 10 best betalende bedrijven in 2017

Google of Facebook de best betalende bedrijven? Vergeet het maar: bij deze Amerikaanse techbedrijven verdienen werknemers het meest.

 
De ranglijst van best betalende bedrijven in de Verenigde Staten wordt gedomineerd door consulting- en techbedrijven. Dat blijkt uit de top 25 die jobplatform Glassdoor compileerde. Alle bedrijven in de lijst bieden werknemers gemiddeld zescijferige loonbriefjes.

Waardevolle werknemers

Op de eerste tien plaatsen vinden we maar liefst zeven bedrijven die actief zijn in de technologiesector, en zijn plaats 1, 2 en 9 gereserveerd voor consultingbedrijven. Dat vooral die twee sectoren goed scoren, is niet verrassend volgens Dr. Andrew Chamberlain, chiefeconoom bij Glassdoor. “Lonen liggen torenhoog bij consultingbedrijven door de “toegangsbarrières” in dit veld, omdat werkgevers van topconsultanten eisen dat ze persoonlijke contacten hebben, reputaties en gespecialiseerde vaardigheden en kennis.”
[related_article id=”168705″] Voor de sterke aanwezigheid van techbedrijven wijst Chamberlain naar de talentenkloof: “In de technologiesector blijven we buitengewoon hoge lonen zien omdat de ‘war on talent’ nog altijd heel actief is, vooral door het voortdurende tekort aan competente werkkrachten.”

Nummer één

Op nummer één staat internationale consultingfirma A.T. Kearney met een mooi mediaan-jaarloon van 175.000 dollar (ruim 160.000 euro), inclusief compensaties als jaarlijkse bonussen, bedrijfswagens, verzekeringen en andere extra’s: de zogenaamde ‘total compensation’. Zonder die extraatjes komt het mediaan-jaarloon op zo’n 150.000 dollar (bijna 138.000 euro): het bedrag dat de werknemer effectief op zijn rekening krijgt.
 
Werknemers bij Strategy&, eveneens actief in de consultingsector, moeten het stellen met een totaalpakket van 172.000 dollar (158.000 euro), en een monetair loon van 152.000 dollar (139.000 euro) per jaar.
 

Best betalende techbedrijven

Wie dacht dat Facebook of Google de lijst zouden aanvoeren is er dus aan voor de moeite. Zij staan ongeveer halverwege de top 10, met totaalcompensaties van 155.000 dollar (142.000 euro). VMware doet het beter, net zoals Splunk – een Amerikaanse multinational die zich specialiseert in analytics van machinedata – en Cadence Design Systems – gespecialiseerd in het ontwerpen van chips en printplaten. Nvidia sluit het rijtje techbedrijven in de top 10 af.
 
Andere techbedrijven die terugkomen in de top 25 zijn Amazon Lab126 – Amazons onderzoekslab voor de ontwikkeling van hardware -, Juniper Networks, LinkedIn en Salesforce. Andere techreus Microsoft strandt op de 19e plaats met een totaalloon van 144.000 dollar (132.000 euro), waarvan 127.000 dollar (116.000 euro) monetaire compensatie.

Buitensporig

De extreme lonen zijn wellicht niet representatief voor de hele sector, of zelfs de hele VS. Veel van de bedrijven in de lijst zijn gevestigd in Amerika’s brandpunt van innovatie: Silicon Valley in San Francisco. De streek staat gekend als een van de duurste omgevingen om te leven en wonen, waardoor ook de lonen in de tech-hub de hoogte in gaan.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/169514/waarom-de-talentkloof-overschat-wordt/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business