Google presenteert zoekmachine voor jobs

Google lanceert een zoekmachine voor jobs die een handje wordt geholpen door artificiële intelligentie en machine learning.

 
Op Google’s ontwikkelaarsconferentie I/O lichtte CEO Sundar Pichai de sluier van Google for Jobs: een zoekmachine voor jobs. Het platform moet binnenkort beschikbaar worden: eerst in de VS, daarna volgen andere markten.

Pendeltijd

Google for Jobs wordt een ingebouwde functie in Google Search, meldt TechCrunch. De zoekmachine zal zoektermen herkennen die gerelateerd zijn aan het zoeken van een job, en schotelt de gebruiker vervolgens relevante vacatures voor. Daarvoor werkt Google samen met vacature-platformen zoals Facebook, LinkedIn, Glassdoor en Monster.
Indien nodig kunnen de resultaten gefilterd worden op titel, categorie, datum van publicatie, full-time of part-time, en locatie – hoewel initieel dus enkel vacatures in de VS in aanmerking komen. Daarnaast wordt ook minder voor de hand liggende informatie getoond, zoals hoeveel tijd het pendelen van en naar de nieuwe job zou innemen. Een ‘Apply’-knop moet gebruikers tot slot toestaan om rechtstreeks vanuit de zoekresultatenpagina te solliciteren.

Van rekkenvuller tot filiaalmanager

De zoekfunctie wordt daarnaast slimmer gemaakt met Google’s AI-krachten. Wanneer een zoekterm wordt ingegeven, zoekt Google ook naar gerelateerde vacatures rond die term. Zo kan bijvoorbeeld ‘retail’ verwijzen naar een winkelbediende, rekkenvuller of filiaalmanager, afhankelijk van hoe de job in de vacature wordt omschreven. In plaats van de exacte formulering in rekening te nemen, zoekt Google for Jobs naar alle relevante jobs rond de zoekterm.
 
De functie wordt in de komende weken beschikbaar in de Verenigde Staten. Wanneer en of de zoekfunctie ook naar België komt, is niet bekend.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170276/google-experimenteert-met-online-vacatureplatform-google-hire/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business