Europa overweegt miljardenboete voor Google Shopping

De mededingingsautoriteit van de EU dreigt Google een stevige boete te geven omwille van zijn shopping-diensten, zeggen verschillende bronnen.

Na een onderzoek van zeven jaar doet de Europese Commissie eindelijk een uitspraak over de zaak rond Google’s shopping-services. Dat meldt Reuters.  De mededingingsautoriteit beschuldigde de internetreus in 2015 al van oneerlijke handelspraktijken omdat deze zijn Shopping-campagnes naar voren bracht in de zoekresultaten.

Google Shopping is een initiatief waarbij webwinkeliers tegen betaling een product kunnen laten verschijnen bij relevante zoekopdrachten. De producten komen dan naast de organische zoekresultaten en de tekst-advertenties te staan, en krijgen meer zichtbaarheid dan de handelaars die in de organische zoekresultaten worden opgelijst.

Boetes voor bedrijven die de Europese mededingingswetgeving overtreden kunnen een boete krijgen die tot 10 procent van hun wereldwijde omzet kunnen innemen. In Google’s geval kan dat zo’n 9 miljard dollar bedragen, indien we kijken naar de omzet in 2016.

Naast een boete zal de Europese Commissie Google ook andere maatregelen opleggen, maar het is niet bekend wat deze zullen inhouden.

 

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business