Shopify maakt virtuele assistent Kit gratis voor alle klanten

Shopify maakt Kit, de virtuele assistent, gratis voor alle winkeliers die het platform gebruiken. De chatbot kan een handje toesteken bij routinetaakjes en was voorheen enkel beschikbaar in een premiumformule.

Kit wordt door Shopify zelf de ‘eerste virtuele werknemer’ genoemd. De bot kan bepaalde taakjes overnemen, zoals het versturen van bedank-emails, opzetten van Facebook- of Instagram-advertenties. De winkelier hoeft enkel het juiste commando te geven via chatapplicaties of sms. Bovendien zal Kit ook proactief laten weten wanneer een advertentie kan worden opgemaakt, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe producten worden toegevoegd in de webshop.

Meer Skills

De virtuele assistent werd overgenomen in 2016, en daarna exclusief aangeboden aan Shopify-klanten in een premiumformule. Volgens Shopify is de adoptie van Kit inmiddels met 800 procent gestegen, meldt TechCrunch. Door de bot gratis te maken voor alle Shopify-klanten, hoopt het platform die adoptie verder op te drijven. Omzet moet verder komen uit de ‘Skills’ die Kit kan verwerven: add-ons die de bot verdere functies toekennen zoals voorraadbeheer, rapportage en andere vaardigheden.

300 dollar

Klanten die Kit al gebruiken, hoeven zelf niets te ondernemen. Er worden automatisch geen kosten meer aangerekend, waardoor ze jaarlijkse zo’n 300 dollar zullen sparen, bevestigt een blogpost van Shopify. Nieuwe klanten kunnen de bot toevoegen via Shopify App Store. Tot nu toe is de bot – net zoals de meeste virtuele assistenten – enkel in het Engels verkrijgbaar; daar komt vooralsnog geen verandering in.

 

https://www.twinkle.be/blog/166909/blog-conversational-commerce-de-perfecte-klantendienst/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business