Operatoren en datacenters zijn de pineut na glasvezelbreuk

Een aannemer knipte in Zaventem per ongeluk enkele glasvezelkabels door. De impact bij datacenters en netwerkoperatoren was groot, maar ondertussen zijn de problemen grotendeels opgelost.

 
Bij boringswerken in Zaventem knipte een aannemer per ongeluk een aantal glasvezelkabels door. Daarom ondervonden deze week heel wat datacenters en netwerkoperatoren hinder. Waarom het precies is fout gelopen is niet duidelijk, want de aannemer had (zoals verplicht) de plannen opgevraagd. Ondertussen zijn de problemen grotendeels opgelost.
 
Het voorval speelde zich af in de Leuvenstesteenweg in Zaventem, een belangrijk knooppunt. Kabels van onder meer Eurofiber, Orange en Interoute werden geraakt. Het voorval veroorzaakte ernstige problemen bij datacenters, netwerkoperatoren en klanten.
 
“Zaventem is zowat de ruggengraat van het Belgische internet met ongelofelijk veel glasvezelkabels in de grond”, vertelt Steven Bens, zaakvoerder van Unix Solutions, aan Datanews. “De impact is meteen aanzienlijk als daar iets fout loopt. Sommige aannemers durven daar zelfs geen graafwerken meer uitvoeren.” Frederik Dewulf, managing director van het InterXion-datacenter in Zaventem, beaamt dit. “Datacenters denken beter goed na over waar en hoe ze de glasvezelkabels binnenbrengen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business