Nieuws

Microsoft sluit Surface Hub-fabriek

De fabriek die Surface Hub-schermen maakt sluit, al wil dat niet zeggen dat Microsoft het product opgeeft.

 
Microsoft sluit de fabriek verantwoordelijk voor de productie van de Surface Hub. 124 werknemers worden daardoor bedankt voor bewezen diensten. De Surface Hub is een enorm aanraakscherm dat Microsoft als centraal punt ziet voor een vergaderzaal. Iedereen met een Windowstoestel kan eenvoudig met het scherm verbinden, je kan er presentaties mee geven, en het is geschikt voor videoconferencing.
 
De sluiting betekent niet dat Microsoft de Surfca Hub opgeeft. De zet kadert eerder in de consolidatie van de hardware fabricage. Microsoft werkt druk aan een herstructurering, waarbij ook het marketingdepartement niet ontzien wordt.
 
De fabriek in kwestie, die in de Staat Oregon in de VS staat, werd in 2012 eigendom van Microsoft als gevolg van de overname van Perceptive Pixel Inc. De technologie van dat bedrijfje lag aan de basis van de Surface Hub. Het ziet er naar uit dat de Hub zodanig ingeburgerd is bij Microsoft, dat het niet meer nodig is om een afzonderlijke fabriek te handhaven. Voortaan wordt de Hub in Redmond gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business