Nieuws

Bedrijven spenderen dit jaar 128 miljard dollar aan de publieke cloud

Een onderzoek van IDC wijst uit dat ‘Software as a Service’ gaat domineren.

 
De publieke cloud zal dit jaar voor 128 miljard dollar aan investeringen binnenrijven. Dat meldt IDC in een nieuw onderzoek. Daaruit blijkt eveneens dat die uitgaven tegen 2021 zullen stijgen naar 266 miljard. Tegenover vorig jaar zal er dit jaar een stijging van maar liefst 25 procent plaatsvinden.
 
In de cloud is ‘SaaS’ (Software as a Service) veruit het populairste aspect: maar liefst tweederde van alle investeringen in de digitale wolk gaan naar SaaS. Daarnaast zijn managementapplicaties het populairst. Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS) zijn evenwel de sterkste stijgers.
 
In de Verenigde Staten staat de cloud het sterkst met maar liefst 60 procent van de inkomsten uit de publieke cloud. Tegen 2021 zal uit deze regio alleen al 163 miljard dollar worden gehaald. Qua sectoren zijn productie, professionele diensten en de bankensector het zwaarst afhankelijk van de publieke cloud.
 
Meer dan de helft van alle cloud-gerelateerde inkomsten zijn ten slotte afkomstig van bedrijven die minstens 1.000 werknemers te werk stellen. Bedrijven tussen 500 en 1.000 werknemers zijn goed voor 20 procent van het totaal. De tendens is duidelijk: het zijn voornamelijk grote bedrijven, waar het moeilijker is om het volledige werknemersbestand te bereiken, waar geïnvesteerd wordt in cloudapplicaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business