Nieuws

Krachtige workstations kan je voortaan virtualiseren

Nvidia lanceert een totaaloplossing voor gevirtualiseerde ultra krachtige gevirtualiseerde workstations.

 
Voortaan kan je krachtige workstations met Nvidia Tesla-hardware aan boord virtualiseren. De gpu-specialist lanceert daartoe de Quadro Virtual Data Center Workstation Software (Quadro vDWS). De software is specifiek gericht op datacenters met Tesla-acceleratoren aan boord. Heel concreet zorgt de introductie voor de beschikbaarheid van gevirtualiseerde grafische workstations bij een 33-tal cloudvendoren. De virtuele werkpaarden zijn uitermate geschikt voor 3D-ontwerpers en andere grafische professionals, maar ook voor ingenieurs en wetenschappers die complexe simulaties willen draaien.
 
Nvidia biedt zo een professioneel equivalent van een eerder gelanceerde consumentendienst. In het begin van dit jaar konden gamers met GeForce Now al moderne spellen spelen via krachtige grafische hardware in een datacenter.
 
De gevirtualiseerde workstations maken gebruik van slimme software die de capaciteiten van een VM kan opkrikken of terugdraaien al naargelang de actuele noden van een gebruiker. CUDA en OpenCL worden natuurlijk ondersteund, net als op een fysieke workstation. Verder beperkt Nvidia zich niet uitsluitend tot Windows-ondersteuning: ook Linuxgebruikers kunnen met een krachtige VM aan de slag.
 
Nvidia schat de nichemarkt voor gevirtualiseerde workstations best groot in. Een Japanse autobouwer zal alvast 10.000 ingenieurs op de virtuele workstations laten werken. De voordelen zijn duidelijk: een krachtige workstation met een Nvidia Quadro-gpu is niet goedkoop. Door in te zetten op servers met krachtige Tesla-Pascal-gpu’s kunnen ingenieurs en ontwerpers samen op één gpu werken. Er zijn meer dan 100 compatibele serversystemen op de markt, onder andere van Cisco, Lenovo, Dell, HP en IBM.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business