Nieuws

Domino’s bezorgt pizza’s met zelfrijdende wagen

Domino’s verkent nieuwe manieren om hun pizza's te bezorgen. Na autonome drones kijkt de fastfoodketen nu richting zelfrijdende wagen.

Tijdens een eerste proefperiode zet Domino’s een zelfrijdende wagen in van Ford om pizza’s te bezorgen in de Amerikaanse staat Michigan. Klanten zullen het voertuig kunnen tracken met hun smartphone en krijgen via sms instructies om de pizza uit de wagen te halen. Helemaal autonoom is de auto nog niet; daarom zal tijdens de proefperiode nog steeds worden bestuurd door een Ford-technicus. Bij elke bestelling zal ook een team van onderzoekers aanwezig zijn om te bestuderen hoe de bezorging verloopt.

Laatste 15 meter

De grootste uitdaging blijkt immers niet de rit naar de klant, maar het overbruggen van de afstand van de auto tot de deur. Met de test wil Domino’s ook bekijken hoe de pizza het makkelijkst tot in de handen van de klant geraakt.

‘Het merendeel van onze vragen gaan over de laatste 15 meter van de bezorgervaring,’ bevestigt Russell Weiner, directeur van de Amerikaanse tak van Domino’s. ‘Bijvoorbeeld, hoe reageren klanten wanneer ze  naar buiten moeten komen om hun pizza op te halen?’ In de huidige proef worden de pizza’s vervoerd in een verhit compartiment in de auto. Klanten moeten dus zelf uit de deur om hun bestelling uit het voertuig te halen.

Drones

Een andere mogelijke piste die Domino’s verkent, is die van zelfrijdende drones. Daarbij wordt de bestelling toevertrouwd aan een klein rijtuig dat over de stoep naar de klant kan toerijden. Door het formaat is de kans groot dat een drone helemaal tot aan de deurmat geraakt – indien er geen trappen of andere obstakels zijn tussen de stoep en de voordeur. De voertuigjes werden onder andere al ingezet in Nieuw Zeeland en Duitsland. Ook in Nederland zouden de drones binnenkort over de straten rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business