Nieuws

VMware, Dell en IBM verbinden private en publieke cloud

VMware en Dell gaan samenwerken met IBM om on premise-datacenters naadloos te verbinden met de publieke cloud.

 
VMWare’s moederbedrijf Dell EMC gaat nauw samenwerken met IBM. Dat kondigt VMware-CEO Pat Gelsinger zelf aan op VMworld 2017 in Barcelona. Het doel van de samenwerking is een naadloze verbinding van bestaande on premise-infrastructuur met de IBM Public-cloud. De drie bedrijven bouwen daarbij voort op de samenwerking met IBM die vorig jaar al werd aangekondigd.
 
Concreet krijgen klanten van Dell de mogelijkheid om hun on premise-omgeving uit te breiden met capaciteit uit de IBM public cloud. Zo kan je alle voordelen van een on premise-omgeving behouden, reeds gemaakte investeringen in lokale hardware blijven benutten, maar toch genieten van de flexibiliteit van de publieke cloud wanneer je snel moet schalen in capaciteit, bijvoorbeeld als gevolg van een uniek event. Het aanbod is momenteel exclusief voor IBM.
 
De vlotte integratie en migratiemogelijkheden zijn gebaseerd op VMware HCX. Die technologie laat je toe om workloads te migreren naar de cloud zonder enige downtime, en vormt de ruggengraat van het aanbod.
 

Niet kiezen

De samenwerking klinkt als een welkom aanbod gezien de populariteit van de hybride cloud. Gemaakte investeringen in serverhardware, gecombineerd met andere voordelen van een privé-cloud, zorgen er voor dat on premise hardware populair blijft. Langs de andere kant heeft de publieke verschillende onmiskenbare voordelen waarvan flexibiliteit en schaalbaarheid de grootsten zijn. Door on premise en public cloud zo naadloos te koppelen, moet je niet meer kiezen tussen beiden.
 
Aansluitend aan de HCX-aankondiging introduceert VMware het ‘VMware cloud verified’-label. Clouds van respectievelijk Fujitsu, IBM Cloud, OVH, Rackspace en Century Link zijn de eersten die het label meekrijgen. Zoals je kan vermoeden, wil VMware met de sticker duidelijk maken welke cloudproviders perfect samenwerken met VMware-software.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business