Nieuws

Vodafone maakt netwerk flexibeler met Openstack-telco-versie van vCloud

Vodafone en VMware gaan samen in zee voor de uitrol van network function virtualisation voor OpenStack en VMware-infrastructuur.

 
Vodafone, een grote naam in de uitrol van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV), gaat nauw samenwerken met VMware. Het vCloud NFV-platform zal de virtualisatie van netwerkfuncties ondersteunen.
 
Vodafone maakt daarvoor gebruik van VMware’s nieuwste aanbod voor telecomproviders: het nieuwe vCloud NFV-OpenStack-platform. De integratie van Integrated OpenStack Carrier Edition laat telco’s toe om hun OpenStack-omgeving vlot integreren in VMware’s NFV-infrastructuur.
 
NFV maakt complexe netwerken een stuk dynamischer en flexibeler door complexe netwerkfuncties die vroeger op gespecialiseerde hardware moesten draaien, te virtualiseren op een x86-systeem. Dat laat je toe netwerken eenvoudig opnieuw te configureren en te updaten als anticipatie op veranderende noden voor zowel het netwerk als de apps die er gebruik van maken. De samenwerking maakt het voor Vodafone eenvoudig om hardware van verschillende vendoren uit te rollen en te integreren met de hulp van een universeel software defined platform.
 
De NFV-integratie moet de uitrol van nieuwe netwerkfuncties voor Vodafone ondersteunen. Bovendien zal vCloud de wereldwijde implementatie van 5G ondersteunen. De introductie van 5G belooft volgens VMware-CEO Pat Gelsinger de grootste capitale investering van onze tijd te worden. Bovendien geeft de technologie Vodafone de mogelijkheid om snel en flexibel niewe diensten uit te rollen voor één van zijn bedrijfstakken, of het nu businesscommunications, entertainment of iets anders is.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/172164/hoe-een-softwarenetwerk-je-bedrijf-online-houdt/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business