Nieuws

Shopify rolt Instagram-integratie uit naar nieuwe retailers

Online shoppen kan niet enkel via een webshop, maar ook via sociale media. Dat weet ook Shopify, die de integratie met Instagram verder uitrolt.

Bepaalde retailers die gebruikmaken van Shopify kunnen binnenkort ook producten aanbieden via Instagram. In aanloop naar de feestdagen wordt de bestaande integratie met het sociale medium naar duizenden handelaars uitgebreid.

De feature laat toe dat retailers via Shopify Instagram-posts kunnen maken die rechtstreeks linken naar de producten op de afbeelding. Zo wordt het mogelijk om een productfoto te taggen met het bewuste artikel, waardoor klanten via de tag meteen een aankoop kunnen doen zonder de Instagram-app te verlaten.

Drijfkracht

Instagram is op dit moment al een grote drijfkracht achter het verkeer naar webshops op het Shopify-platform, meldt Shopify zelf aan TechCrunch. Door beiden nauwer te integreren, hoopt het platform om het aantal verkopen via het sociale netwerk nog te vergroten. Andere netwerken die inmiddels al een integratie hebben met Shopify als sociaal verkoopskanaal zijn Facebook, Messenger, en Pinterest.

Wereldwijd

Shopify’s Instagram-integratie werd doorheen 2017 al getest door een selecte groep retailers. De laatste uitbreiding naar duizenden retailers zorgt ervoor dat veel meer webwinkeliers de functie een kans kunnen geven. Eens de testfase compleet is, wordt de functie wereldwijd beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business