Nieuws

Lenovo viert zilveren jubileum met retrolaptop

ThinkPad, de zakelijke laptoplijn van Lenovo, blaast 25 kaarsjes uit. Ter gelegenheid brengt Lenovo een laptop uit die lijkt op het allereerste model.

 
Lenovo viert de 25e verjaardag van de ThinkPad en brengt een nostalgische laptop uit: de ThinkPad Anniversary Edition 25. Hardwarematig lijkt hij op de ThinkPad T470, maar qua uiterlijk doet hij ons wegdromen naar de allereerste modellen uit de traditionele zakelijke laptoplijn.
 
Zo bevat deze retrolaptop een toetsenbord van zeven rijen met een klassiek blauwe entertoets en afzonderlijke volumeknoppen. Onderaan prijkt het gekleurde ThinkPad-logo van weleer. Ter referentie (cfr. foto hieronder): zo zag de ThinkPad 700C van 1992 eruit. Die werd destijds ontwikkeld door IBM. In 2004 nam Lenovo zijn pc-divisie over. De laptop werd geprezen omwille van zijn robuuste bouwkwaliteit en was volgens Lenovo een statussymbool voor wereldleiders en ceo’s.

Vanbuiten ziet hij er gedateerd uit, maar vanbinnen bevat hij (gelukkig) nieuwere hardware. Zo is hij voorzien van een 14 inch Full HD-aanraakscherm en steekt er een Core i7-7500U en Nvidia GeForce 940 MX onder zijn chassis.
 
Of de laptop naar België komt, is nog niet duidelijk. Lenovo liet weten dat de notebook een beperkte oplage zal hebben in een aantal landen voor een bedrag van 1.899 euro (omgerekend met btw 1.959 euro).
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business