Nieuws

DHL start in 2018 met eerste autonome leveringen zonder chauffeur

Vanaf een centraal punt brengen autonome elektrische voertuigen pakketjes van klanten volledig autonoom tot aan een parkeerplaats voor de deur. Het experiment start in 2018 in Duitsland.

Op een technologieforum van Nvidia in München heeft DHL laten weten dat het in 2018 al een test plant met autonome busjes voor de ‘last mile’-leveringen. Het is algemeen geweten dat die laatste afstand behoorlijk kostelijk is, iets wat autonome voertuigen kunnen oplossen. Vandaag de dag heeft DHL al 3.400 compacte elektrische voertuigen in zijn wagenpark.

Deze voertuigen zullen worden voorzien van verschillende sensors, waaronder camera’s, lidar en radar die de volledige omgeving in kaart brengen. Dankzij artificiële intelligentie kan het voertuig de omgeving begrijpen, waardoor het een veilig weg voorwaarts kan plannen en zelf kan parkeren. Op deze manier worden leveringen veiliger, met een grotere accuraatheid en goedkoper afgewerkt.

“De ontwikkeling van automatische leveringsvoertuigen demonstreren hoe AI en deep learning de commerciële transportindustrie verandert,” zegt Jensen Huang, Nvidia founder en CEO. “Online winkel blijft explosief groeien, en het tekort aan chauffeurs wordt steeds moeilijker op te vangen. Voertuigen met artificiële intelligentie aan boord vormen de sleutel tot efficiëntere last-mile leveringen.”

autonoombusinessdhlnvidia

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals