Nieuws

Zelfvertrouwen en kennis problematisch bij pas afgestudeerde technische profielen

Het ontbreekt heel was technisch talent vers op de arbeidsmarkt aan soft skills en technische ervaring, blijkt uit een onderzoek bij 200 CIO's.

 
Wie met een kersvers technisch diploma de arbeidsmarkt opspringt, heeft vaak te weinig zelfvertrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 200 CIO’s door rekruteringsbureau Robert Half. Volgens 46 procent van de ondervraagden mogen nieuwe aanwisten best wat steviger in hun schoenen staan. Het probleem kan te maken hebben met een tweede tekortkoming van jong talent. Een derde van de CIO’s vindt immers dat het pas afgestudeerden ook te weinig kennis naar de tafel brengen.
 
Tel daarbij een algemeen gepercipieerd tekort aan soft skills, en je ziet dat een aspirant IT’er heel wat mogelijkheden heeft om zich te onderscheiden bij een solicitatie. Die soft skills zijn steeds meer van belang. Een gebrek aan technische kennis valt immers te verklaren door het moordende innovatietempo van relevante technologie, ook in een zakelijke context. Om een vacature te vullen is hat dan ook interessanter om de lange termijn in het oog te houden, en op zoek te gaan naar iemand met de juiste motivatie die goed in het bedrijf past. Dat een verse werkkracht op de job nieuwe kennis moet opdoen, is immers toch onvermijdelijk.
 
Het is desalniettemin opvallend om vast te stellen dat heel wat nieuwe werkkrachten volgens CIO’s initieel tekort komen, zeker omdat de vraag naar technische profielen in de toekomst alleen maar zal stijgen. IT is immers geen afzonderlijke bedrijspijler meer, maar een onderdeel van de fundering waar een modern en getransformeerd bedrijf op gebouwd is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business