Nieuws

Moet jij je webcam nu afplakken of niet?

Iedereen kent wel iemand die de webcam van zijn laptop afplakt, of je doet het zelf misschien? Maar moet je dat eigenlijk nog wel doen?

 
Webcams zijn al jaren een groot probleem op vlak van veiligheid. Sinds Edward Snowden het NSA-verhaal aan de grote klok hing, weet iedereen dat er kan worden meegekeken via het kleine cameraatje bovenaan je laptop. Belangrijke CEO’s, de voormalige FBI-directeur en Mark Zuckerberg plakken resoluut hun webcam af. Jij dan ook?
 
Allereerst is het belangrijk om te weten of jij een BV bent of een staatshoofd. Zoja: afplakken! Heb jij een minder belangrijke job of sta je niet elke dag in de boekjes? Laat dan de webcam zoals het is en doe niet de moeite om het af te plakken. Waarom niet?
 
Heel eenvoudig: iedereen heeft een smartphone op zak, en die heeft toevallig ook een camera. Meerdere zelfs, en een microfoon. Om maar te zwijgen over je slimme tv, mogelijke virtuele assistent (Google Assistant, Amazon Alexa), en je beseft snel dat microfoons (en camera’s) overal zijn.
 
Je mag dus nog altijd je camera afplakken als je daarmee een veiliger gevoel krijgt, maar weet dat in je broekzak of rondom je genoeg andere kanalen zijn waarnaar geluisterd kan worden. Of weet dat beter niet, voordat je helemaal paranoia wordt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business