Amazon lanceert het ledenabonnement Prime nu ook in ons land. Daarmee richt de e-commercereus het vizier voor het eerst flagrant op de Benelux.


Voortaan kan je als Belg ook profiteren van de Prime-voordelen. Amazons abonnement voor gratis verzending en andere extraatjes wordt geïntroduceerd in de hele Benelux. In ruil voor 5,99 euro per maand krijg je onder andere gratis next-day delivery, toegang tot streamingdiensten Prime Video en Twitch Prime, en onbeperkte opslagruimte voor foto’s in de cloud met Prime Photo. Tot eind maart doet Amazon daar nog een schepje bovenop, en verlaagt het de prijs naar 3,99 euro per maand om nieuwe klanten te ronselen.

Amazon.de

Plannen voor een Belgisch platform zijn er nog steeds niet, meldt De Tijd. Het Duitse platform, Amazon.de, moet de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt opvangen. De website werd even geleden al vertaald in het Nederlands. Franstalige Belgen konden eerder al genieten van een Prime-abonnement: zij konden al terecht op het Franse Amazon.fr.

Ten aanval

De lancering van Prime in de Benelux betekent een aanval op andere populaire retailers bol.com en Coolblue. Tot nu toe hadden zij vooral concurrentie aan elkaar, maar nu de online reus op de loer ligt, lijkt het alsof de e-commercestrijd nu pas echt losbarst. Amazon overtroeft de Nederlandse retailers met een reeks extra voordelen: niet alleen gratis verzending, maar ook een extreem breed productaanbod en diensten buiten e-commerce, zoals het eerder vermelde Prime Video-platform – Amazons antwoord op Netflix – en clouddienst Prime Photo.