Nieuws

Red Hat omarmt AWS ter ondersteuning van hybride cloud

Linuxspecialist Red Hat integreert compatibiliteit met Amazon Web Services in de nieuwste versie van zijn containerplatform. Red Hat marcheert zo voort richting de ondersteuning van een echt hybride cloud.

 
On premise of in een publieke cloud: Red Hat maakt het al enige tijd zijn missie om een hybride infrastructuur te onderbouwen. Als aanbieder van op Linux gebaseerde cloudsoftware wil het bedrijf niet enkel een brug slaan tussen on- en off premise, maar ook een multicloudomgeving waarbij meerdere publieke cloudvendoren een rol spelen ondersteunen. Dat Red Hat met de nieuwste versie van het OpenShift Containerplatform ondersteuning voor Amazon Web Services inbouwt, past perfect in dat plaatje.
 
OpenShift is een Kubernetes-containerplatform op maat van de enterprise. Het platform ondersteunt management van containers binnen het eigen datacenter maar ook daarbuiten. Versie 3.7 van het OpenShift Container Platform maakt het daarom eenvoudig voor AWS-gebruikers om OpenShift in te zetten voor het management van hun containers over de ganse IT-infrastructuur.
 
[related_article id=”173277″] Red Hat, waar Linux en opensource een integraal onderdeel van het DNA zijn, ziet Kubernetes als de lijm die de hybride cloud langzaam maar zeker werkelijkheid maakt. Omdat zowat iedere relevante partij Kubernetes heeft omarmt, is het niet zo moeilijk om van daaruit te vertrekken om een echt hybride infrastructuur uit te rollen.
 
Het doel van OpenShift is om zowel ontwikkelaars als administrators een consistente toolset te geven voor het maken en onderhouden van containers. De interface blijft daarom vertrouwd, of je nu een container wil uitrollen binnen je eigen datacenter dan wel op een AWS-server.
 
Hoewel de integratie van AWS in het platform voor een heleboel gebruikers van belang is, valt ons oog vooral op de implicaties. Red Hat wil een grote naam worden in de wereld van de hybride cloud, en bewijst met deze aankondiging nog maar eens dat het voluit voor die strategie kiest. Eerder dit jaar omarmde het bedrijf ook al Microsoft met OpenShift.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/172129/red-hat-en-microsoft-gaan-samen-zee-voor-containers/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business