Nieuws

Log in met je handpalm op Windows 10 Pro

Je kan voortaan gebruikmaken van handpalmherkenning in Windows 10 Pro. Een eenvoudige en snelle scan van het aderpatroon in de handpalm volstaat om in te loggen op Windows 10 Pro-toestellen.

 
Microsoft biedt nu ondersteuning voor handpalmscanners als onderdeel van de Windows Hello feature van Windows 10 Pro. Op toestellen die het ondersteunen kan je voortaan met je aderpatroon inloggen. De technologie kan de bescherming van data in bedrijven verbeteren omdat aders onder de huid moeilijker te kopiëren zijn dan vingerafdrukken of gezichten.
 

Software en hardware

De samenwerking tussen Fujitsu, dat met Palmsecure een volwassen scantechnologie in huis heeft, en Microsoft, maakt de hardware- en software-ondersteuning voor de handpalmherkenning bedrijfsvriendelijker. Windows Hello maakte het voordien al mogelijk om in te loggen op een Windowstoestel met een vingerprintscanner of gezichtsherkenning, maar daar komt nu ook de ondersteuning voor de handpalmscanners van Fujitsu bij. Die handpalmscanners zijn beschikbaar als sensoren die ingebouwd zijn in de bedrijfslaptops van Fujitsu of als standalone toestellen die aangesloten worden met een behulp van een USB-aansluiten.
 
Enkele buitenlandse ondernemingen gebruik de technologie al in hun bedrijfsomgeving. Onder meer de Braziliaanse bank Banco Bradesco en het Koreaanse kredietkaartbedrijf Lotte Card gebruiken de PalmSecure-scanners van Fujitsu om klanten te laten betalen met behulp van hun hand, zonder de noodzaak voor een betaalkaart. Laptops met de functionaliteit bestaan ook al enkele jaren, maar om de scanners te gebruiken was je afhankelijk van software van Fujitsu zelf.
 

Hygiënischer

Handpalmscanners maken het mogelijk om op een contactloze en hygiënische manier een computer te ontgrendelen door een hand boven de scanner te houden. Aan de hand van een infraroodscan van de aders en bloedvaten in de handpalm kan bepaald worden of een gebruiker toegang heeft tot het toestel en dat mag ontgrendelen of niet.
 

Minder foutieve identificaties

Fujitsu brengt de PalmSecure-scanner als een eenvoudig, contactloos en hygiënisch alternatief voor vingerprintscanners op de markt. Naast de hygiënische voordelen heeft de handpalmscanner ook een kleinere foutieve identificatieratio dan een vingerprintscanners. Een foutieve identificatie gebeurt in slechts 0,00008 procent van de inlogpogingen. Bovendien is de technologie snel.
 
In de Fujitsu Lifebook- en Stylystic-serie laptops voor bedrijven zitten de handpalmscanner ingebouwd ter hoogte van het toetsenbord.
 
https://www.smartbiz.be/achtergrond/173793/ogen-duimen-en-gdpr-breekt-biometrie-door-bij-bedrijven/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business