Nieuws

Vraag naar blockchain-experts stijgt sterk in België

Op vacaturesites stijgt de vraag naar profielen met technische kennis en expertise van cryptomunten en blockchain-technologie. Ondanks de sterke schommelingen in de wisselkoersen van de cryptomunten, tonen steeds meer bedrijven interesse in de onderliggende technologie: de blockchain.

 
Een zoekopdracht op de vacaturesite Indeed met de term ‘blockchain’ levert al snel 44 openstaande vacatures op voor jobs bij bedrijven en organisaties over heel Vlaanderen. De blockchain-technologie is gegeerd en biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden in toekomstige bedrijfstoepassingen.
 
Bedrijven zijn specifiek op zoek naar ‘blockchain developers’, ‘blockchain consultants’ en ‘blockchain architects’. Het aantal openstaande vacatures is nog steeds beperkt in België, maar steeds meer organisaties zoeken profielen met technische kennis van de blockchain-technologie en bereiden zich voor op de komst van toepassingen die gebruikmaken van de technologie.

Blockchain-technologie

 
De blockchain-technologie biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden en is bruikbaar in diverse bedrijfsomgevingen. De blockchain is een database waarvan de inhoud opgeslagen zit op een reeks verschillende computers bij verschillende partijen en iedere wijziging in de database moet overal tegelijk worden geregistreerd en goedgekeurd. Daardoor is het nagenoeg onmogelijk om het systeem te hacken en gegevens te vervalsen.
 
Zo’n database is interessant voor bedrijven die werken in de transport- en logistieksector. Vooral bij het vervoeren van containers is het belangrijk dat de informatie over de herkomst en alle officiële documenten onmiddellijk te raadplegen zijn in een database en zichtbaar zijn voor alle betrokken bedrijven.

Transparantie

 
Drugssmokkel en andere criminele activiteiten in de haven maken gebruik van zwakke schakels in een ‘verouderd’ systeem, maar door het gebruik van de blockchain-technologie wordt het onmogelijk voor hen om het systeem te manipuleren zonder sporen na te laten. Als een container niet aankomt of verdwijnt, valt dat onmiddellijk op in de database en zijn alle partijen op de hoogte van het probleem.
 
De blockchain maakt het onmogelijk om onopgemerkt een aanpassing te maken in de database zonder eerst de andere partijen in te lichten. Het systeem is volledig transparant en alle informatie is beschikbaar voor alle partijen die toegang hebben tot het systeem. Voor bedrijven biedt de technologie om die reden dan ook mogelijke oplossingen voor bestaande problemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business