Nieuws

Google ruilt Android Pay in voor nieuwe app

Android Pay krijgt een stevige make-over. Na de naamsverandering, wordt ook de interface van de app onder handen genomen.

Het werd al eerder bekend dat Google de naam Android Pay dumpt. Zijn betalingsdienst gaat voortaan door het leven als Google Pay. Tegelijkertijd heeft de app ook een make-over gekregen en heeft de interface een herschikking ondergaan. Het bedrijf is momenteel bezig met de uitrol van de nieuwe app naar Android-toestellen.

Het oude Android Pay bestond uit één menu waar je al je kaarten kon zien: betaalkaarten, klantenkaarten, cadeaukaarten. Google heeft de app nu uitgebreid tot twee tabs: een ‘home’-menu en een ‘cards’-menu. Bij ‘home’ krijg je een overzicht te zien van recente transacties en andere informatie zoals lokale winkels en promo’s. De ‘cards’-tab omvat al je kaarten.

Google stelt dat het in de komende maanden een versnelling hoger schakelt met de integratie van Google Pay. Het bedrijf wil de dienst naar al zijn Google-producten uitbreiden, waaronder Chrome en Google Assistant. Dat Google Assistant binnenkort in het Nederlands beschikbaar zal zijn, maakt dat laatste ook interessant voor onze contreien. Android Pay is sinds vorig jaar beschikbaar in België, en kan ondertussen bij de Belgische banken KBC en BNP Paribas Fortis gebruikt worden.

Het is de bedoeling dat Google Wallet, Google’s peer-to-peer-betaalplatform, wordt geïntegreerd in Google Pay. Voorlopig sleutelde Google echter enkel aan de interface, en hernoemde het de app naar Google Pay Send. Google Pay Send is te vergelijken met Bancontact en laat je eenvoudig betalingen uitvoeren en ontvangen.

android paybusinessgooglegoogle paymobiel betalen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN