Nieuws

Saturn gaat toestellen online verhuren

Een nieuwe smartphone uitproberen voor je deze definitief koopt? Elektronicaketen Saturn lanceert een online verhuurservice in Duitsland.

De Duitse tak van winkelketen Saturn stelt zo’n 500 van zijn producten beschikbaar voor verhuur. Daarmee treedt het in de voetsporen van zusterketen MediaMarkt, waar een dergelijke service vorig jaar al werd opgestart. Toen was nog niet duidelijk of het verhuren van elektronica een vaste dienst zou zijn. De uitbreiding naar Saturn duidt aan dat de formule aanslaat.

Flexibilisering

Een breed assortiment van producten van Saturn kan op de website aangevraagd worden voor verhuring: smartphones, camera’s, e-readers, game-consoles, fitness trackers, tv’s… Saturn biedt de dienst aan in samenwerking met de Duitse start-up Grover, die gespecialiseerd is online huurcontracten.

De verhuurdienst is gebaseerd op maandcontracten: klanten moeten minimaal een maand intekenen voor de huur van een product. Hoelang ze een toestel bijhouden mogen ze zelf kiezen en is niet beperkt in tijd. “Onze klanten willen maximale flexibiliteit,” verklaart Carsten Strese, COO voor MediaMarkt-Saturn Duitsland. “Dit omvat niet alleen de kanalen die ze gebruiken om bij ons te kopen – offline, online, mobiel, virtueel – maar meer en meer ook de manier waarop producten aangekocht worden.”

Het aangaan van een huurcontract vereist geen waarborg, en na het verstrijken van de periode kan het product kosteloos worden teruggestuurd. Contracten kunnen ook zonder extra kosten worden opgezegd – op zich is het verhuurmodel gelijkaardig aan streamingdiensten als Netflix en Spotify. Raakt een product beschadigd, dan worden de kosten verdeeld tussen Grover en de klant. Of de winkelketen van plan is om de dienst op termijn ook in andere landen aan te bieden kwam niet aan bod in de persaankondiging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business