Nieuws

Logistiek in Benelux gaat papierloos

In de Benelux gaat men van start met een proefproject waarbij een papieren vrachtbrief niet meer vereist is voor vervoer van goederen.

 
Voor het transport van goederen in België, Nederland en Luxemburg is voortaan geen papieren vrachtbrief meer vereist. De drie landen starten met een proefproject waarbij digitale vrachtbrieven gebruikt zullen worden.
 
De digitalisering van de vrachtbrieven zal in de eerste plaats vooral besparen op kosten. De vereiste van een papieren versie zou in Nederland alleen al voor 180 miljoen aan jaarlijkse extra kosten zorgen voor de transportsector, meldt de Nederlandse Minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen.
 
De digitalisering van logistieke administratie is niet alleen kostenbesparend. De kans op fouten is kleiner en bij onregelmatigheden gaat het nakijken van de informatie ook een stuk sneller. Het biedt ook een grotere flexibiliteit voor transportbedrijven om leveringen aan te passen.
 
Het gaat om een van de eerste proeven met digitale vrachtbrieven in Europa. De Benelux-landen hopen dat hun buren snel zullen volgen met het papierloos maken van transport. Digitalisering van logistieke administratie heeft maar een beperkte impact als andere landen op het continent niet volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business