Nieuws

Coolblue ziet omzet met 38 procent stijgen

Webshop Coolblue heeft een sterk jaar achter de rug en wist 350 miljoen producten aan de man te brengen in 2017, waarmee het een recordjaar neerzet.

Coolblue zet zijn groei voort: in 2017 haalde het een omzet van 1,2 miljard euro, goed voor een stijging van 38 procent. De nettowinst van het bedrijf ging licht vooruit, van 8,9 tot 9,1 miljoen euro.

Groeiend

Coolblue’s omzet van 1,2 miljard haalde het uit de verkoop van 350 miljoen producten. Sinds dit jaar verkoopt het bedrijf naast in België en Nederland ook in Wallonië. Hoe groot de impact van die uitbreiding was is niet geweten, want Coolblue geeft geen aparte cijfers voor de verschillende regio’s.

Bij de positieve cijfers van Coolblue kan de voetnoot worden geplaatst dat de groei lijkt te vertragen. De twee voorgaande jaren wist het e-commercebedrijf zijn omzet telkens met meer dan 50 procent te vergroten. Het bedrijf voorspelt dat het in 2018 1,5 miljard euro zal binnenhalen, een sprong van een kwart.

CoolblueBezorgt

Naast de uitbreiding naar Franstalige België maakte Coolblue dit jaar ook werk van een eigen gratis bezorgdienst: CoolblueBezorgt. Na een sucessvolle proefperiode besliste de webshop om zijn logstieke slagkracht uit te breiden. Momenteel heeft het 8 depots in Nederland en Vlaanderen en stelt het 600 bezorgers te werk. Dat aantal moet in 2018 nog sterk uitbreiden, omdat het bedrijf naast de bezorging van witgoed ook tv’s wil gaan leveren via CoolblueBezorgt. Het bedrijf wil nog 200 extra werknemers aanwerven in 2018. Momenteel stelt Coolblue in zijn geheel 3.500 mensen te werk.

businesscijfers & onderzoekcoolblue

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals