Nieuws

Genieten van online-abonnementen, ook op reis

Vanaf 1 april geniet je ook in het buitenland van je favoriete films, televisieseries, sportuitzendingen, spellen en e-boeken waarop je online geabonneerd bent.

Vanaf 1 april krijg je ook in het buitenland toegang tot de online-inhoud van streamingdiensten zoals Netflix en Spotify waarop je in je thuisland bent geabonneerd, in welke lidstaat van de Europese Unie je ook gebruik maakt van de diensten. Nieuwe Europese regels moeten de portabiliteit van online-inhoud verbeteren.
“Vanaf 1 april hoef je je favoriete films, televisieseries, sportuitzendingen, spellen en e-boeken waarop je digitaal geabonneerd bent in je thuisland, niet meer te missen als je op reis bent in de EU”, luidt het in het persbericht van de Europese Commissie. “De nieuwe regels zullen ook de aanbieders van online-inhoud ten goede komen. Zij zullen geen licenties meer hoeven te kopen voor andere gebieden waar hun abonnees naartoe reizen.”
De nieuwe Europese regels over de portabiliteit van online content moeten een einde maken aan het verschillende aanbod op streamingdiensten in verschillende landen. “Het akkoord over portabiliteit is een geweldig resultaat van de nauwe samenwerking tussen de Europese instellingen, het Europese bedrijfsleven en belanghebbenden.” Als je op reis gaat of een andere lidstaat bezoekt, krijg je toegang tot alle inhoud die beschikbaar is in het land waar je het abonnement hebt afgesloten.
De regels zijn bedoeld voor reizigers, zakenmensen, grensarbeiders en Erasmusstudenten die een langere tijd verblijven in het buitenland en toch willen genieten van de series of muziekalbums die in hun thuisland beschikbaar zijn op de streamingdiensten.
Na het afschaffen van de roamingkosten is de grensoverschrijdende beschikbaarheid van online-inhoud een volgende stap in het verwezenlijken van een digitale eenheidsmarkt. “Wij zijn er ook volledig van overtuigd dat omroeporganisaties en platformen deze kans zullen grijpen om de gebruikerservaring te verbeteren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business