Coolblue start officieel met leveringen per fiets

Geen aprilgrap deze keer: Coolblue stelt officieel zijn nieuwe fietsdienst voor, CoolblueFietst. De dienst is vanaf vandaag in enkele steden beschikbaar.

Webshop Coolblue gaat met zijn eigen leverdienst pakjes nu ook per fiets bezorgen aan klanten. De dienst CoolblueFietst is vanaf deze week operationeel en rijdt rond in de Nederlandse steden Eindhoven en Den Haag. Bedoeling is om geleidelijk aan de fietscapaciteit uit te breiden naar alle grote Nederlandse en Vlaamse steden.

CoolblueFietst werd vorige week aan de wereld voorgesteld als aprilgrap, maar het blijkt nu ook effectief uitgerold te worden. De webshop stelt dat vandaag de eerste bezorgers per fiets de baan op gaan om pakjes zoals laptops, smartphones en koptelefoons bij klanten af te leveren. “Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering,” zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België.

Tegen de zomer moeten de blauwe fietsen van Coolblue ook in Belgische steden te spotten zijn. Coolblue heeft sinds vorig jaar een eigen bezorgdienst, CoolblueBezorgt. Zij vervoeren zware en grote producten zoals witgoed en televisies naar klanten. De fietskoeriers vullen de bestaande dienst aan en zullen de kleinere pakketten naar de juiste bestemming brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business