Nieuws

GlobalFoundries in ontwikkelstop

GlobalFoundries heeft een groot arsenaal aan productie procedés voor verschillende processortechnieken. Het was van plan een kleiner procedé te ontwikkelen, maar ziet hier nu toch van af.

 

In de wereld van productieprocedés voor onder andere processoren klinkt het vaak: kleiner is beter. Dat was de afgelopen jaren bijvoorbeeld ook duidelijk te zien bij mobiele processoren, die trouwens al snel de omschakeling hebben gemaakt naar een 10nm procedé. GlobalFoundries was een van de fabrikanten die nu al druk in de weer was met de ontwikkeling van een 7nm procedé voor haar klanten, waaronder grootgebruiker AMD.

 

In een recent gepubliceerd bericht spreekt GlobalFoundries van een directe stop op de ontwikkeling van haar nieuwe procedé. Het ontwikkelen van een nieuw procedé is enorm prijzig, en wordt vaak eerst door grote bedrijven ontwikkeld waarna de kleinere bedrijven volgen. GlobalFoundries was daarbij een van deze kleinere bedrijven, maar koos er nu toch voor om te blijven ontwikkelen. In plaats daarvan doet het bedrijf nu een stap terug, en werkt nu verder door aan het 12- en 14nm procedé.

Specialisatie

In plaats van het verder ontwikkelen van het 7nm procedé, dat dit jaar klaar moest zijn voor grootschalige productie, hoopt het bedrijf haar productie te kunnen differentiëren. Door meer opties aan te bieden bij het 12- en 14nm procedé hoopt GF meer klanten aan te trekken. Ook wilt de fabrikant weer de onderhandelingen starten over Intellectual Property met klanten zoals AMD en IBM.

 

De verandering van richting heeft naast de producten die het bedrijf aan zou bieden, ook een grote invloed op het personeelsbestand. Eerder dit jaar werd al vijf procent van al het personeel ontslagen, en ook ditmaal zal er een grote groep personeelsleden ontslagen worden. Volgens GF zal een op de twintig personeelsleden het bedrijf moeten verlaten. Dat zou met de 17.000 huidige werknemers een ontslaggolf van 850 werknemers betekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business