Business, Nieuws

Chipproducent Renesas sluit miljardendeal af met IDT

Het Japanse bedrijf Renesas heeft het Amerikaanse IDT opgekocht voor $6,7 miljard. Renesas versterkt hiermee zijn productie van halfgeleiders voor autonome wagens.

 

De Japanse chipproducent Renesas is een van de grootste leveranciers van chips voor de auto-industrie ter wereld. Het vergroot nu zijn focus op technologie voor autonome wagens door de aankoop van het Amerikaanse bedrijf Integrated Device Technology (IDT) voor 6,7 miljard dollar. IDT zelf is op zijn beurt ook een chipbedrijf, maar legt de focus op een ander type chips.

 

Dat de chips die beide bedrijven produceren geen paprikachips zijn, spreekt voor zich natuurlijk, maar er is wel een belangrijk onderscheid tussen de twee producenten. Renesas produceert namelijk microprocessoren en schakelingen die toestellen van stroom voorzien met een focus op de auto-industrie. IDT heeft op zijn beurt producten voor energiebeheer en geheugen die gefocust zijn op draadloze netwerken en het omzetten/opslaan van data. Deze producten van beide bedrijven zijn enorm belangrijk gezien de groei van verbonden toestellen, waaronder ook autonome wagens, die veel datastreaming en interactie vereisen. Deze deal is bijgevolg zeer positief voor de ontwikkeling van technologie voor autonome wagens.

 

Renesas CEO Bunsei Kure gaf op een persconferentie toe dat het bedrijf nog kon bijleren op het vlak van chips voor draadloze netwerken die nodig zijn voor het Internet of Things en verbonden wagens. IDT zou de technologie verschaffen die hierbij kan helpen zodat het Japanse bedrijf betere chips kan voorzien aan zijn klanten. IDT zelf is ook sterk op het vlak van chips voor datacentra, waardoor Renesas dan weer een nieuwe inkomstenstroom krijgt. Het enige nadeel aan deze samenwerking is dat IDT momenteel slechts 11% van zijn inkomsten haalt van de auto-industrie. De kans bestaat bijgevolg dat het nog wat moeilijkheden zal ondervinden bij zijn intrede in deze markt.

 

Tot slot moet deze deal nog goedgekeurd worden door het CFIUS, het comité in de VS dat verantwoordelijk is voor buitenlandse investeringen. Het CFIUS gaat dus onderzoeken of deze deal een gevaar zou vormen voor de nationale veiligheid. Renesas zelf heeft echter het volste vertrouwen dat het deze goedkeuring zal krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business