Nieuws

Mixpanel: richting het Apple-evenement blijft de iPhone 7 toch het populairst

Mixpanel is een marktonderzoeker die onderzoek heeft uitgevoerd naar de adoptie van Apple iPhone’s de afgelopen vier jaar. Er kan in elk geval een duidelijk conclusie getrokken worden: de iPhone 7 blijft het populairst.

 

Op woensdag 12 september is het dan ook eindelijk tijd om te zien wat Apple voor 2018 klaar heeft liggen. Marktonderzoeker Mixpanel heeft in de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de populariteit van verschillende iPhone-modellen en trok een (niet al te verrassende) conclusie: de iPhone 7 is nu nog altijd de populairste iPhone. Deze gegevens werden op dinsdagavond door het Amerikaanse bedrijf naar buiten gebracht.

In het onderzoek werd gekeken naar de aantallen gebruikers van de specifieke modellen. In totaal werden 11.211.484.245 waarnemingen van iPhones onderzocht om een waarheidsgetrouw beeld te verkrijgen van de adoptie van verschillende iPhone-modellen. De iPhone 6 weet bijvoorbeeld nog 10,57 procent van de markt in te nemen, maar de 6S doet het met 13,01 procent zelfs nog wel een stuk beter. Veruit het populairst is echter de iPhone 7, deze haalt 17,34 procent van de markt bij elkaar. Ook de iPhone 7 Plus doet het met 12,06 procent overigens niet verkeerd.

iPhone 8 en 8 Plus

Kijk je verder in het lijstje dan zie je dat de iPhone 8 en 8 Plus het voor deze tijd behoorlijk ‘slecht’ presteren. Voor beide smartphones geldt een adoptiepercentage van 7,89 procent. Of deze percentages hetzelfde zijn omdat er geen onderscheid gemaakt is tijdens het onderzoek maakt Mixpanel niet bekend. Wel maakt het duidelijk dat veel gebruikers waarschijnlijk niet geneigd waren om vanaf de iPhone 6 en 7 een upgrade uit te voeren, waar mogelijk gebruikers van de iPhone 6 eerder over zouden stappen naar de iPhone 7 of 7 Plus om geld te besparen.

De iPhone X bood natuurlijk heel wat nieuws, wat mogelijk ook wel het hogere adoptiepercentage verklaart. In totaal weet de iPhone X 12 procent van de markt in beslag te nemen, gezien de forse prijs en veel negatieve weerklank naar aanleiding van de notch die in het spel werd gebracht, is dat mogelijk wel het topje van de ijsberg. Het zal voor veel iPhone-gebruikers afwachten zijn op wat het bedrijf vanavond op de markt gaan zetten. De verwachting is in elk geval dat er een iPhone Xs en Xs Max zullen verschijnen, evenals een iPhone Xc met een LCD-paneel. De iPhone Xs en Xs max zullen naar verwachting beide een OLED-paneel bevatten. Of deze uit de fabrieken komen van LG of Samsung (of een mix is van beide) is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business