Business, Nieuws

Amazon onderzoekt claims dat werknemers vertrouwelijke data verkochten

Werknemers van Amazon zouden vertrouwelijke data gelekt hebben en slechte reviews verwijderd tegen betaling. Het bedrijf gaat dit nu verder onderzoeken.

 

De kans dat elk product van elk bedrijf in de smaak zal vallen bij alle klanten is enorm klein. Zelfs bij producten die over het algemeen goed ontvangen worden, duiken geregeld slechte reviews op. De fabrikanten zijn daar logischerwijs niet tevreden mee en zouden hier via Amazon een “oplossing” op hebben gevonden. Naar verluidt werden sommige werknemers van het bedrijf namelijk omgekocht om dergelijke slechte reviews te verwijderen en vertrouwelijke data door te spelen.

 

Volgens het rapport van The Wall Street Journal over deze praktijken bij Amazon zouden tussenpersonen via sociale media de werknemers opzoeken. Daarna zouden ze hen geld aanbieden om vertrouwelijke informatie door te spelen of negatieve reviews te verwijderen. Aan de werknemers werd ook gevraagd of zij e-mailadressen van ontevreden klanten konden geven of salesinformatie om op deze manier een troef in handen te hebben ten opzichte van andere verkopers. De omkoperij zou voornamelijk plaatsvinden in China, maar ook enkele Amerikaanse werknemers zouden hierbij betrokken zijn.

 

Een woordvoerder van Amazon reageerde op dit rapport dat het bedrijf een strikt beleid hanteert en dat zijn werknemers onderworpen zijn aan een gedragscode. Het beschikt daarnaast ook over geavanceerde systemen om de toegang tot informatie te beperken. De werknemers die de gedragscode overtreden, zullen daarvan de gevolgen moeten voelen, waaronder ontslag en mogelijke wettelijke straffen. Ook de verkopers die de werknemers probeerden om te kopen, zullen van de website verwijderd worden. Amazon zelf is nu volop deze claims aan het onderzoeken en hoopt zo snel mogelijk actie te kunnen ondernemen.

amazonbusinesschinaomkopingprivacy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals