Nieuws

Daimler en Geely brengen gezamenlijke taxiservice naar China

Duitse autofabrikant Daimler gaat samenwerken met het Chinese Geely in een poging om een nieuwe taxiservice in China te introduceren.

 

Naast traditionele taxi’s vinden we meer en meer taxiservices zoals Uber terug die je kan oproepen met een app. Ook hier kunnen we reeds gebruik maken van Uber. In de Verenigde Staten zijn nog meer (beginnende) bedrijven in dit marktsegment, maar ook in China is men absoluut niet vies van dergelijke taxiservices. Duitse autofabrikant Daimler, o.a. bekend van Mercedes, gaat nu samenwerking met het Chinese bedrijf Geely in een poging om een plaats te veroveren in de Chinese taxiservicemarkt.

 

Momenteel is er een enorm bedrijf dat de Chinese taxiservices werkelijk domineert, namelijk Didi Chuxing. Het bedrijf wordt ook wel eens “het Chinese Uber” genoemd en telde in 2014 zo’n 30 miljoen gebruikers, waarna het een explosieve groei kende, waardoor het in 2017 zo’n 217 miljoen gebruikers had. Toch hield dit gegeven Daimler en Geely niet tegen om de handen in elkaar te slaan zodat zij een plaats kunnen verwerven in deze markt. Daarnaast zullen Daimler en Geely gelijk vertegenwoordigd zijn in de gezamenlijk onderneming.

 

Daimler en Geely gaan nu samen werken aan software voor hun onderneming. De eerste auto’s die zij de baan op willen sturen, zijn de Mercedes-Benz S-, E- en V-klasse. Geely zelf beschikt reeds over elektrische wagens, maar deze zullen waarschijnlijk pas later benut worden. Tot slot deelt An Conghui, voorzitter van Geely Holding, nog mee dat de ontwikkeling van deze services, waarin beide bedrijven al aanwezig zijn, deel uitmaakt van hun transformatie van een autofabrikant naar een globale autotechnologiegroep.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business