Nieuws

Uber mag opnieuw de baan op zonder bestuurder

Uber heeft van de Amerikaanse Staat Pennsylvania toestemming gekregen om terug de baan op te gaan met zijn zelfrijdende auto’s.

 

Begin november schreven we al dat Uber opnieuw de weg op wil met autonome wagens en daarvoor een vrijwillig veiligheidsrapport had opgesteld. Dit rapport moest vervolgens goedgekeurd worden door de Amerikaanse staat Pennsylvania en nu, anderhalve maand later, is dat eindelijk gebeurd.

 

Uber kan dus eindelijk opnieuw met autonome wagens de baan op na het dodelijke ongeval in Tempe, Arizona waarbij een voetganger om het leven kwam. Hoewel een groot deel van de schuld bij de begeleidende Uber medewerker lag die op haar smartphone bezig was, besloot het bedrijf toch om al zijn activiteiten rond autonoom rijden stil te leggen. Het ging in dat geval over de steden Pittsburgh, Toronto, San Francisco en Phoenix.

 

De toestemming van het Departement van Transport uit Pennsylvania betekent trouwens niet dat Uber verder gaat doen zoals voordien. Het bedrijf heeft nieuwe veiligheidsregels opgesteld om gelijkaardige ongevallen te voorkomen. Zo zullen er steeds twee medewerkers in elke wagen aanwezig zijn, beiden voorzien van een uitgebreide training. Verder zal het automatische remsysteem steeds aan blijven en zullen de medewerkers ook veel strikter gemonitord worden.

 

Wie het volledige veiligheidsrapport wil lezen, kan dat hier doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business