Warren Buffet ziet Apple-aandelen graag dalen

De aandelen van Apple doen het niet zo goed... Maar de een zijn dood is de ander zijn brood!

 

Terwijl Tim Cook met de handen in het haar zit, lacht beursmagnaat Warren Buffett in zijn vuistje. Buffettt heeft namelijk al eerder laten weten dat hij de aandelen van Apple graag wat lager zou zien staan zodat hij er meer zou kunnen aankopen. Buffett krijgt nu wat hij wenste.

 

Apple’s waarschuwing gisteren over een lage vraag aan iPhones tijdens de feestdagen door een stagnerende groei in China dreef de aandelen van de technologiereus uit Cupertino naar beneden.

 

Buffett staat niet meteen bekend als een technologie-investeerder; de brave man uit Nebraska heeft zijn fortuin eerder vergaard door meer spoorwegen, energiemaatschappijen en klassieke Amerikaanse bedrijven op te kopen.

 

Recent beklaagde Buffett zich erover dat hij de boot heeft gemist wat betreft investeringen in de Amerikaanse technologiereuzen. Hij gaf ook al toe dat een eerdere investering in IBM Corp niet een van zijn slimste beslissingen was.

 

De investeerder uit Nebraska heeft van Apple een van de ankerpunten van zijn investeringsstrategie gemaakt. Hij laat het daarbij niet na om te vermelden dat hij zelf gretig gebruik maakt van Apple-producten en liet zich vorig jaar in mei ontvallen dat hij de aandelen van Apple graag zou zien dalen, zodat hij er meer van zou kunnen kopen.

 

Buffett ziet de aandelen van Apple dan ook als consumentenaandelen in plaats van pure technologie-aandelen, wat wederom een weerspiegeling is van het statussymbool dat Apple is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business