Nieuws

GM onthult beeldmateriaal eerste elektrische Cadillac

Niet lang nadat GM bekendgemaakt had dat Cadillac prioriteit zou krijgen op vlak van elektrificatie, liet het ook meteen de eerste teaserfoto’s zien.

 

Het wereldberoemde autobedrijf General Motors (GM) heeft aangekondigd dat de wagens van Cadillac prioriteit zullen krijgen bij zijn elektrificatieproces. Om de autofanaten niet op hun honger te laten wachten, heeft het meteen ook de eerste foto’s van een eerste geheel elektrische Cadillac getoond aan het grote publiek.

 

Voorlopig naamloos

 

Bij de bekendmaking van een nieuwe wagen komen we meestal ook meer te weten over de naam van het model, maar dat is bij deze Cadillac niet zo. De bovenstaande foto’s zijn bijgevolg de enige informatie die er op dit moment beschikbaar is over de wagen. Er ontbreekt namelijk ook algemene technische informatie, waardoor er eveneens niets te zeggen is over het maximaal aantal kilometers, maximumsnelheid…

 

Cadillac directeur, Steve Carlisle gaf wel enkele kleine details vrij over het design: “De architectuur van de wagen zorgt ervoor dat de batterijen in het voertuig passen zoals ijsblokjes in een ijsblokjesvorm. Je kan er zoveel water in stoppen als je wil om zoveel ijsblokjes te maken als je nodig hebt, de vorm heeft nog steeds dezelfde ruimte nodig in de vriezer.” Het doel van het design van de elektrische Cadillacs is dus flexibiliteit, waardoor elk model een uniek design kan hebben zonder de rijafstand te verlagen. Ook de rijaandrijvingen volgen deze flexibiliteit: er is ondersteuning voor zowel een voor-, achter- als vierwielaandrijving.

 

Meer informatie over deze eerste geheel elektrische Cadillac zou tot slot moeten verschijnen als zijn lancering dichterbij komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business