Nieuws

Stop & Shop introduceert autonome supermarkt op wielen

In de VS rijden er al enkele autonome wagens rond die je boodschappen bezorgen. Stop & Shop gaat nog net een beetje verder dan dat.

In het Amerikaanse Boston kunnen er in de toekomst wel eens rijdende minisupermarkten op de baan verschijnen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn bestuurders overbodig, want de voertuigen rijden volledig op zichzelf. Althans, dat is hoe het plan van de winkelketen Stop & Shop eruitziet. De lancering van deze zelfrijdende supermarktjes staat bovendien al gepland voor de lente van dit jaar.

Hoe werkt het?

De werking van deze technologie ziet er op het eerste gezicht heel eenvoudig uit. Bewoners van de regio in Boston waar de service beschikbaar zal zijn, kunnen de voertuigen oproepen met hun smartphone. Wanneer de supermarkt op wielen dan voor hun deur staat, nemen ze de producten die ze nodig hebben, waarbij de software meteen detecteert welke producten gekocht zijn. De betaling gebeurt vervolgens niet ter plekke. Als je klaar bent met winkelen, sluit je de deuren van de wagen en wordt er meteen een rekeningafschrift naar je mailbox gestuurd.

Een prijs voor de service is nog niet meteen bekend, maar gratis zal het hoogstwaarschijnlijk niet zijn. Hoe groot de meerwaarde van dit systeem is in vergelijking met je boodschappen online bestellen, is dan weer niet geheel duidelijk. Stop & Shop zelf geeft aan dat het winkelen makkelijker wil maken door de winkel naar de consument te brengen (in de letterlijke zin), maar toch lijkt het mij niet meteen “beter” te zijn dan je boodschappen online bestellen en laten leveren. De voertuigen van Stop & Shop rijden immers rond met een beperkt aanbod aan producten, waar je bij het bestellen van je boodschappen keuze hebt uit het hele aanbod van de winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business