Nieuws

AI-engine van Dynatrace zorgt voor autonoom cloud-management

Dat AI een grote hulp kan zijn voor bedrijven is geen geheim meer. Dynatrace bewijst dit nu opnieuw met een nieuwe AI-engine voor autonoom cloud-management.

 

Artificiële intelligentie en de cloud zijn bijna niet meer weg te denken in de samenleving van vandaag. Beide toepassingen worden volop ingezet om processen efficiënter laten verlopen en de algemene werking van bedrijven te verbeteren. Dynatrace, marktleider in software intelligence voor zakelijke cloud-toepassingen, heeft nu een nieuwe AI-engine ontwikkeld voor een autonoom cloud-management.

 

Deze verbeterede versie van de Artificial Intelligende engine Davis bevat geavanceerde algoritmes die o.a. data en events van partners kunnen raadplegen om zo sneller tot een oplossing te kunnen komen. Ook presenteert Dynatrace een ontwikkelaarsprogramma waarmee data van derden ingelezen kunnen worden om op hun beurt het software intelligence platform van de AI-specialist uit te breiden.

 

Het unieke aan de Davis-engine is dat hij ook gebruikt kan worden in dynamische cloud-omgevingen door zijn geavanceerde werking. Hij benut namelijk real-time kennis over alle afhankelijkheden zodat hij problemen snel en accuraat kan oplossen. Andere toepassingen hebben daarentegen langer nodig om zich aan te passen aan een cloud-omgeving en presteren daarom aanvankelijk trager en minder nauwkeurig. Dat probleem heb je bij de AI-engine van Dynatrace echter niet.

 

Bernd Greifeneder, CTO van Dynatrace, licht verder de deterministische aanpak van het bedrijf toe: “Vier jaar geleden hebben wij met pionieren en voortdurend verbeteren een unieke deterministische aanpak voor AI ontwikkeld. Daarmee stellen wij klanten in staat hun cloud-omgevingen te vereenvoudigen en meer tijd te besteden aan innovatie.”

 

Meer informatie over Dynatrace en hun IT-operaties kan je vinden op de website van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business