Nieuws

Microsoft laat winstcijfers tweede kwartaal zien: Surface groeit, Windows krimpt

De kwartaalcijfers van Microsoft zijn bekengemaakt en laten een mooie winst zien voor het bedrijf. Er is wel een daling te zien bij de Windows-licenties.

 

De tijd van de kwartaalcijfers is aangebroken en Microsoft is netjes aangesloten in het rijtje. Voor zijn tweede financiële kwartaal van 2019 meldt het een winst van 32,5 miljard dollar en een netto-inkomen van 8,4 miljard dollar. Er was verder een opvallende groei te zien in de gaming-tak en bij de Surface-toestellen, maar Windows moest dan weer aan populariteit inboeten.

 

In hetzelfde kwartaal van vorig jaar zag het Surface-merk een minimale stijging van slechts 1%. Dit jaar is er hier een overweldigende groei van 39% te zien, waarmee het goed was voor een winstcijfer van 1,86 miljard dollar. Enerzijds was een stijging te verwachten gezien de lancering van de Surface Pro 6, Laptop 2, Studio 2 én Headphones net voor de kerstperiode. Dat de stijging zo groot ging zijn, blijft wel een aangename verrassing.

 

Ook de gaming-tak van Microsoft is gegroeid met 8% dit kwartaal. Het bedrijf is ook van plan om verder hierop in te zetten, aangezien deze tak het voortdurend goed blijft doen. Zo zou de xCloud game streaming service dit jaar de publieke testfase ingaan. De gehele Intelligent Cloud-tak van het bedrijf ziet daarnaast een stijging val wel 20% voor een totale winst van 9,4 miljard dollar.

 

Windows doet het weliswaar minder goed dit kwartaal. Zowel de professionele als consumentgerichte OEM’s zien een daling, respectievelijk van 5% en 11%. Dit is voornamelijk te wijten aan de sterke opkomst van de Chromebooks als vervanging voor goedkopere traditionele laptops.

 

Tot slot kan je hier terecht voor het volledige rapport over het tweede financiële kwartaal van Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business