Nieuws

Amazon investeert in start-up voor zelfrijdende wagens

Amazon wil duidelijk op zo veel mogelijk fronten tegelijk aanwezig zijn. Nu heeft de technologiegigant de start-up Aurora aangekocht.

Technologiegigant Amazon is al langer geïnteresseerd in de technologie voor zelfrijdende wagens. Die zou handig van pas komen voor hun project omtrent leveringsdrones en Scout-robots.

Nu heeft de technologiereus uit Seattle voor 530 miljoen dollar geïnvesteerd in Aurora, een start-up van zelfrijdende wagens die in het leven werd geroepen door Chris Urmson, een ex-werknemer van Google, samen met het voormalige hoofd van Tesla Autopilot en de mede-organisator van Uber autonomy.

Zoals de meeste gelijkaardige start-ups is ook Aurora gefocust op het ontwikkelen van een zelfrijdend systeem in plaats van volwaardige auto’s te ontwikkelen. Je zou de technologie kunnen integreren in verschillende voertuigen. Autofabrikanten Hyandai en VW hebben intussen al laten weten dat ze de software tegen 2021 zouden gebruiken in hun wagens.

Amazon zou de technologie kunnen gebruiken voor hun elektrische koeriers, waarmee de technologiereus ook meteen de nood aan menselijke chauffeurs met de grond gelijk maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business