Jeff Bezos betaalt 38 miljard dollar in duurste scheiding ooit

Toen Jeff Bezos, Amazon CEO, aankondigde dat hij van MacKenzie ging scheiden, wisten we meteen dat dit geen goedkope scheiding zou worden.

Hoewel Jeff Bezos en MacKenzie Bezos niet in een vechtscheiding verwikkeld zijn, heeft de bijna ex-vrouw van de Amazon CEO recht op een deel van zijn vermogen. Aan het begin van de scheiding werd al snel gespeculeerd over de mogelijke bedragen die we hier zouden zien met als conclusie dat het waarschijnlijk de duurste scheiding in de geschiedenis zou worden. Die vermoedens zijn nu bevestigd, aangezien MacKenzie maar liefst 38 miljard dollar zal krijgen.

Belofte maakt schuld

Die 38 miljard dollar (afkomstig van 4% van de Amazon-aandelen van Jeff) zal MacKenzie niet voor zichzelf houden. Niet lang na de bekendmaking van de scheiding liet de 49-jarige auteur weten dat ze minstens de helft van haar nieuwe vermogen zou weggeven aan goede doelen. Zonder die 4% van de aandelen had MacKenzie reeds een totaalvermogen van 36,6 miljard dollar, waarmee zij 22e stond op de lijst van rijkste vrouwen ter wereld. Tel hierbij de 38 miljard dollar op en haar fortuin verdubbelt naar bijna 75 miljard dollar. Haar plaats in de ranglijst van rijkste vrouwen stijgt hierdoor ook en na de uitbetaling zal zij op plaats vier terechtkomen.

MacKenzie zal dus minstens 37 miljard dollar aan goede doelen spenderen. Dit gaf ze ook aan in een schriftelijke verklaring aan de Giving Plegde. Dit initiatief werd in het leven geroepen door Warren Buffet en Bill Gates, die ’s werelds rijkste mensen willen aanmoedigen om tenminste de helft van hun rijkdommen in goede doelen te stoppen.

Blijft Jeff Bezos de rijkste man ter wereld?

Ook na de 38 miljard dollar te hebben afgestaan, zal Jeff Bezos zelf nog steeds de rijkste man ter wereld blijven met een monsterbedrag van 118 miljard dollar. In tegenstelling tot MacKenzie is hij niet van plan om de helft hiervan af te staan aan goede doelen.

Aan welke goede doelen MacKenzie haar geld zal geven, is voorlopig nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business