Google Chrome kan je kredietkaartgegevens aanvullen zonder browsersynchronisatie

Online shoppen via Google Chrome is net een beetje gemakkelijker geworden. De browser kan nu je kredietkaartdata aanvullen zonder te synchroniseren.

In de maand juli scrollen we in België door heel wat webshops om de beste solden te pakken te krijgen. Als je hiervoor Google Chrome zou gebruiken en plots ziet dat de browser je kredietkaartgegevens kent en wilt aanvullen, dan is dat volstrekt normaal. Dit is namelijk een nieuwe functie die deze data van je Google-account haalt en meteen invult.

Geen synchronisatie nodig

Als je Chrome al gebruikt op verschillende toestellen, dan ben je misschien al bekend met Chrome sync. Die functie zorgt ervoor dat je Chrome-activiteit en wachtwoorden gesynchroniseerd kunnen worden tussen verschillende browsers op voorwaarde dat je dezelfde account gebruikt. Ook je kredietkaartgegevens kunnen al op deze manier gesynchroniseerd worden, maar dat is nu niet meer nodig om die gegevens automatisch te laten invullen.

Wel een Google-account en Google Pay

Waar je je voorheen moest aanmelden in je browser, hoef je je nu alleen nog maar aan te melden met je Google-account om je kredietkaartgegevens overal te kunnen zien. Dat gaat alleszins als je ervoor kiest om die gegevens in te geven in Google Pay. Chrome zal vervolgens je Google-account raadplegen en op die manier je kredietkaartgegevens van Google Pay tevoorschijn toveren in de bijbehorende vakjes. Het enige dat jijzelf nog moet doen is de CVC-code ingeven omwille van veiligheidsredenen. In de praktijk ziet dat er ongeveer als volgt uit:

Tot slot kan je ervoor kiezen om deze functie uit te schakelen door in de instellingen aan te geven dat je niet wil dat Chrome je Google-accountgegevens gebruikt om automatisch in te loggen en gegevens aan te vullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business