Nieuws

Zondagnacht zal je niet kunnen betalen met je kredietkaart

Als je van plan bent zondag een product aan te kopen of een achterstallige betaling moet uitvoeren, plan je deze beter maar tijdig in. Het internationale systeem voor kredietkaartbetalingen zal dan enkele uren onbeschikbaar zijn.

Worldline, wereldwijd beheerder van het betaalnetwerk via kredietkaarten, heeft aangekondigd dat het zijn systeem zondagnacht zal updaten. De update heeft tot gevolg je dat zondagnacht drie uur lang niet kan betalen met internationale kredietkaarten. Om makkelijk te maken, sommen we even op welk soort bankkaarten hieronder: Maestro, Mastercard, VISA, JCB, UPI, Diners en American Express. De update moet ertoe dienen de ‘continuïteit van de dienstverlening te verzekeren, een optimale werking te garanderen en het serviceniveau permanent te verbeteren’, aldus Worldline.

Betalingen via Bancontact, beheerder van het Belgische betaalnetwerk, zouden wel nog steeds mogelijk moeten zijn. Dit komt omdat Bancontact betalingen met debetkaart aanvaardt. Bancontact kan ook alleen voor binnenlandse betalingen gebruikt worden. Om dezelfde redenen zou het ook geen problemen mogen vormen om cashgeld af te halen uit bankautomaten.

De update zelf zal tot slot tussen half 1 en half 4 ’s nachts plaatsvinden. Hoewel we durven vermoeden dat niet al te veel mensen tijdens deze uren van de update hinder zullen ondervinden, ben je bij deze toch gewaarschuwd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business